Forum Romania Fan
Forum muzica, manele, muzica populara, muzica romaneasca, muzica straina, muzica noua, filme, softuri, jocuri xxx+18 si multe altele
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Romania Fan | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM ROMANIA FAN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Profil andreeamicu91
Femeie
22 ani
Bucuresti
cauta Barbat
22 - 52 ani
Forum Romania Fan / Romanian E-Books / Rui Zink Moderat de ghebala
Autor
Mesaj Pagini: 1
Stelica
Membru V.I.P Gold

Inregistrat: acum 1 an
Postari: 785
Rui Barreira Zink (născut la Lisabona, la 16 iunie 1961) este profesor de literatură la Universidade Nova da Lisboa (Universitatea Nouă din Lisabona). Dascăl cu vocaţie de scriitor şi scriitor cu har de dascăl, Rui Zink propune în relaţia cu studenţii săi o pedagogie specială, edificată pe rolul major al feedbackului, din care au de câştigat tinerii şi profesorul deopotrivă: studenţii învaţă cum trebuie receptată opera unui scriitor îndrăgit, iar literatura semnată de profesor beneficiază de pe urma dialogului privilegiat cu tinerii. Este şi  cazul romanului Cititorul din peşteră.
Rui Zink (a cărui creaţie stă, cum afirmă el însuşi, sub semnul „imitaţiei, parodiei şi sintezei”) este autor de romane, nuvele, eseuri, piese de teatru şi cărţi pentru copii. A realizat prima carte electronică (e-book) portugheză (Os Surfistas, 2001). Se ocupă de teatrul stradal şi de happeninguri.
Are centura neagră la karate.
A fost distins cu Premiul PEN-Clubului Portughez pentru romanul Dávida Divina (2005). Şi-a reprezentat ţara la importante evenimente internaţionale: Bienala de la Săo Paulo, Târgul de Carte de la Tokyo, Edinburgh Book Festival. Referindu-se la arta scriitoricească a lui R. Zink, o importantă revistă literară portugheză a afirmat că, „dacă mai mulţi dintre noi ar scrie aşa, ar exista şi mai mulţi care să ne citească”.
Scrieri principale: Hotel Lusitano (1987), A Realidade Agora a Cores (1988), Homens-Aranhas (1994), Apocalipse Nau (1996), O Suplente (1999) şi Os Surfistas (2001), Dávida Divina (2005), O Anibaleitor (2006) [apărut şi în limba română, în traducerea Micaelei Ghiţescu: Cititorul din peşteră, colecţia „Cartea de pe noptieră”, Humanitas, 2008, precum şi colecţia „Audiofiction”, Humanitas Multimedia, 2009], A Espera (2007). Este un remarcabil traducător (dintre autorii traduşi de el, îl amintim pe Saul Bellow).



Aşteptarea
Cititorul din peşteră
Instalarea fricii




Modificat de Stelica (acum 2 luni)


pus acum 2 luni
   
Pagini: 1  

Mergi la